Friday, August 21, 2009

Salam Ramadan......

Alhamdulillah...panjang umo aku dapat jumpa Ramadan lagi....mlm ni bole bgn sahur...yippie!!!..

3thn lepas pada bulan ramadan yg mulia ni aku di sohihkan pregnant (irfan).....sooo hepi la wktu tu...doc kapir tu advise aku not to puasa for few days sbb aku kurang air which cause me "kencing kotor" org kg ckp....tp aku rasa mcm berhari2 jer aku skip pose sbb terlebih ngengada....and this yr aku pose & preggy lagi.....huhuhu.....but this time aku harap aku lebih kebal...maklum la anak ke-3 dah pun....dah x kose aku nk ngade2.....

td rasa mcm byk sgt benda nk di bebel kan...tetiba blur plak.....owh nk cite pasal bulan pose la....kompem tahun ni seperti tahun yg sudah kehidupan berpuasa aku agak kelam kabut.....yg kelam kabut tu part nk berbuka jer....mesti xsempurna keadaan berbuka aku tu.......di tambah dgn kewujudan 2eko budak notti yg semakin notti....xtually aku pelik tgk anak2 aku tu apsal la kenakalan mereka semakin menjadi2......langsung x bole di tegur di tegah...bukan saja yg si abg...malahan si adik yg cemetot itu pun sudah pandai menunjukkan belang.....then baru aku sedar mungkin sbb hakikat bahawa mereka bakal menjadi abg lagi dan lagi itu....aku dgr org kata budak ni kalo nk dapat adik perangai dia memang nakal sket.....kanda dulu nk dpt adik cmtu x mas? seingat aku dulu wktu aku ngandungkan rayyan, irfan pun asik buat perangai jer....mmg tension gler aku wktu tu....dah la anak kecik lagi...mana nk layan yg sedia ader ni tambah plak dgn yg dlm perut ni....huhu......cuma bak aku kata sebelum ni....semoga aku lebih kebal dan lebih cekal setelah melalui liku dan ranjau yg lepas....tp kalo aku dah hangin sgt memang makan tangan la bebudak tu......!!!

Kawan2 semua menasihat kan aku supaya menganggap bahawa ini rezeki Allah....bukan aku x terima rezeki Allah....tapi Allah x bagi rezeki free free kan??? mesti ader usaha baru rezeki datang....itu yg agak aku kesal kan...kerana usaha itu di lakukan tanpa di rancang......walaubagaimanapun SAYA TETAP REDHA......Ya Allah, bagi la aku anak pompuan kali nih! amin.......


Terima la latest pic anak2ku wktu kami pi melawat baby thaqif...next n3 nk cite pasal thaqif plak la....

Mereka sdg buat iklan gigi!

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA DI BULAN RAMADAN PADA TAHUN INI
(dah mcm baca niat plak ucapan aku nih hehe.)


Sekian..

Wednesday, August 5, 2009

Besday bash Kanda & Aqis...

Smlmnya aku smpi umah kul 3pg lepas abis konsert tu....tp aku dah pesan siap2 kt hazrul suh bgn pagi sbb nk memenuhi undangan ke besday bash kanda & aqis ni...aku mmg dah buat persiapan rapi...cewah...hehe...hadiah aku dah beli siap2....sng ckp pagi tu tggl nk mensiapkan diri masing2 je la.....tp umah cm tongkang pecah la plak...maklumla smlm pun tgglkan umah agak kelam kabut...

cm biasa pagi, aku buatkan susu tuk rayyan...irfan lum bgn lagi...setelah berjaya memaksa hazrul tuk kuar beli sarap aku pun kemas umah serba sikit....lepas sarap baru aku mandikan anak2...sebelum tu harusla aku yg mandi dulu....tetiba dgr plak org bagi salam....adoi hai member hazrul plak dtg umah pepagi buta ni...cm xde wktu lain...ntah ape yg di boraknya kt luar umah tu....aku teruskan la keje aku mensiapkan anak2...aku jenguk luar eh org ni x abis2 lagi....x paham gaknye tgk aku anak beranak dah melawa nih ktorg nk kuar la.....sudahnya hazrul yg hegeh2 baru nk mandi....aku tgk jam alamat mmg aku jdk org terakhir la smpi....huhuhu....

To mas sekuarga...aku mintak maap byk2 sbb lambat smpi di tempat kejadian....harap ko x serik la ye tuk jemput aku & dating ngan aku sekuarga lagi....xyah riso pasal makanan tu...aku pun dah hilang selera nk makan sbb terlebih xcited dpt jumpa kwn sekampung halaman....maklum la kite ni dah jauh merantau....blk kg pun jarang2....skali skala blk pun lum tentu kite dpt berjumpa kt kg tu....oii tetiba rasa rindu la kt lokhengeles.....hahaha.....eh raya nnt ko dtg raya umah mak aku eh!!!!


hepi famili!....semoga kanda & aqis jadi anak2 yg bijak...soleh & solehah......sib baik aku smpi lambat chicky ni dah xde...kalo x kompem sepelaung dok dgr irfan melalak takut tgk benda alah ni!...hahaha



jeles tol aku tgk ikin...cmne dia bleh jdk begitu sihat.....nak daging nak daging!!!


rayyan & cik ikin....


omen!!! hahaha...klako la .....

susah betul nk amik gmbo ini budak!





The party sungguh meriah...aku dpt rasakan wpun di saki baki...xtau plak adik ko dok KL mas....best la sket ader adik bradik yg dok dekat ni.....adik ko pompuan lagi sng.....adik aku tu lelaki ko paham je la.......kdg2 bleh la harap...tp aku pun x harap sgt....but at lis xde la rasa kesorgngan di perantauan ni...hahaha...poyo!


Hope kite dpt gather lagi.....dapat kumpul ramai2....nora, yuana, meiji tu pun kalo di suh turun sini bole je tu....owh aku begitu sombong dgn kwn2 blog ko smpi lupa nk bersalaman dgn diorg...padahal aku pun rajin gak jenguk2 blog diorg....hehehe....ader sorg member ko tu kan....nama dia as....aku tgk dlm fb, dia pun kenal enort & ewa (x-segamat)....cmne ek????

Sekian laporan, pic irfan & hazrul mmg xde langsung ye...harap maap!!!!

Oh....SEARCH....

aku hampir2 x jdk nk p tgk konsert memandangkan akak pengasuh tu dgn selumber xsudi menjaga putera2 aku tu...huh!!! sakit gak hati aku ni....kalo dia nk excuse sng2 jer suh aku cuti keje....aku xpenah bkire eh bile aku xanto anak aku kt umah dia...xpenah aku kurang byo...if aku amik lambat dgn penuh budi bahasa aku byo lebih kt dia....ini nk berkire dgn aku! mau angin satu badan...alasan dia husben dia xnk sbb aku blk lmbat sgt....hello sape yg jaga anak aku ni???? ye la aku terima....sbb kena mintak izin suami la tu kan....btw aku xde la bgtau aku nk p konsert....lagi nk mampos! aku bg alasan lain....kehkehkeh....

cuma mungkin dah mmg rezeki aku nk layan search mlm tu...kebetulan adik "kesayangan" aku ader lepak kt umah aku (bab cmni kena la syg)....tetiba dpt idea nk suh dia bbysit hero2 aku tu.....hahaha....dia pun kata OK....aku pun hepi la...dgn pantas aku bersiap...ktorg kuar umah dah lambat...around kul 7. tau dah jln sure jem gler sbb byk jln kt KL di tutup pasal gerakan anti ISA tu...aku pun dah half way baru terpikir baikla dr umah td merempit jer....bleh cepat smpi & parking pun sure xde masalah.....mmg ramai gler org p tgk konsert ni...aku menapak lebih 1kilo la dr tempat ktorg port kete sesuka hati tu... tp semangat rawk ttp membara....dgn perut aku yg lapor ku tahan jua...kul 9.30 dpt masuk tapak konsert....aku dok di celah ketiak2 mat rawk yg lelain...huhuhu...9.45 SEARCH muncul! lagu ape dia nyanyi aku bukan tau pun tapi aku suka gak...hahaha....malangnya aku x dgr pape pun....sayup2 jer dgr sore amy nyanyi....sound system cap ayam! yg lebih malang tetiba stage bleh senyap langsung....like everything was unplug...kantoi!!!! tp sbb aku mmg sayang seacrh aku x angin pun...x mcm mamat keliling aku ni yg start menjerit2.......sepanjang konsert masalah utama adalah sound system mcm yg di laporkan dlm paper...aku tggu gak konsert smpi abis wpun aku dah dok menguap lebih 20kali...lagu keberapa ntah hazrul dah ajak aku blk...tp aku yg nak tggu...sbb lagu berdarah aku belum dinyanyikan.....Fantasia bulan madu, amy nyanyi last! puas hati aku...puas ke?????

serius mmg x puas! pasni aku nk p cheng ho aku nk jumpa amy (budget dia nk layan aku!!! haaha) nk suh dia buat konsert kt IB...bleh ke IB???? baru gempak! SEARCH is kumpulan rawk lagend...mana bole main kt konsert tahap cikai cap ayam tu! pihak penganjur nk untung je lebih...kaya la ko celcom..kesimpulannya aku nk SEARCH lagi!


ni sekeping lukisan amy aku bwk blk....pasni aku nk frame kan tepek kt dinding umah aku...hahaha....


video

layan la video buat ade2....asal bole je ni....dgr ke sore amy???? x kan??? yg dgr sore2 sumbangan mamat2 rawk keliling aku tu jer! huh!!!!

lupa plak nk laporkan....rupanya on that nite ader gak mak bpk yg angkut anak kecik....siap dgn stroller semua....uiii aku xde la nk angkut anak aku dlm keadaan bersesak cmtu...bleh mendatangkan penyakit berjangkit!

SEKIAN!!!